Webform

Het is lijkt zo vanzelfsprekend dat we het bijna zouden vergeten te vermelden: formulieren op de website, waarop bezoekers gegevens kunnen invullen. Denk hierbij aan een contactformulier, een inschrijfformulier voor een evenement of voor vacatures, of een bestelformulier voor een product of dienst. Het is ook mogelijk om via webformulieren bestanden aan invulformulieren toe te voegen, denk aan het uploaden van een CV of het inzenden van een foto. 

Drupal heeft uitstekende webform mogelijkheden. Er kan worden ingesteld dat bijvoorbeeld zowel websitebeheerder, als de administratie en de invuller van een formulier verschillende mails kunnen krijgen met de ingevulde gegevens of andere inhoud. Alle ingevulde formulieren worden bewaard en kunnen netjes achteraf worden bekeken in het beheer van de website. 

In meer gevorderde gevallen zijn er ook constructies mogelijk waarbij ingevulde gegevens direct in een CRM systeem worden gezet. De integratie Drupal/CiviCRM werkt zelfs twee kanten op. Webforms kunnen gegevens rechtstreeks uit het CRM halen en ingevulde gegevens kunnen rechtsreeks in het CRM pakket worden opgenomen.